Over ons

Wat als u een dakdekker nodig hebt?

Heeft u last van lekkage omdat uw platte dak versleten is of omdat het niet professioneel gelegd is, dan heeft u een dakdekker nodig. In dit blog kunt u informatie vinden over alles wat met dakdekkers te maken heeft. Waar kunt u een goede dakdekker vinden? Waar moet u op letten bij het selecteren van een dakdekker? Is het verstandiger om met een ZZP-er in zee te gaan of kunt u beter een dakdekkersbedrijf in de arm nemen? En wat zijn uw rechten als het werk niet goed uitgevoerd wordt? Op deze en andere vragen kunt u in dit blog antwoorden vinden. Tevens kunt u uw ervaringen met dakdekkers delen en u kunt meedoen in discussies.

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

Wat als u een dakdekker nodig hebt?

Een rieten dak bij nieuwbouw? Dit zijn de grootste voordelen!

by Donald Martinez

Heb je plannen om een nieuwbouwwoning te ontwerpen en laten bouwen? Of is het tijd om je bedrijfspand te verlaten en te kiezen voor een compleet nieuw vestiging die van alle gemakken en comfort is voorzien? Dan is het slim om je nieuwe huis of je nieuwe bedrijfsvestiging te voorzien van een fraai rieten dak nieuwbouw. Een rieten dak bij nieuwbouw plaatsen heeft een flinke reeks voordelen te bieden voor wie op zoek is naar een goed en betrouwbaar dak, dat er jarenlang tegenaan kan.

Een rieten dak nieuwbouw staat garant voor een woning of bedrijfsgebouw met een elegante uitstraling

Als grootste meerwaarde van een rieten dak op je woning of je kantoorpand plaatsen, is dat je hiermee gegarandeerd bent van een stijlvol en elegant dak. Vroeger, tot ongeveer de jaren 1950, was riet een van de meest gebruikte dakbedekkingsproducten in Nederland. Later, vanaf de jaren zestig, werden rieten daken steeds meer een luxe keuze. Wie koos voor een rieten dak, liet het graag breed hangen en viel met dit soort daken echt op in de buurt. Tegenwoordig is de situatie anders: rieten daken zijn steeds meer gemeengoed aan het worden. En zeker ook onder mensen die een gemiddelde portemonnee hebben. Rieten daken zijn namelijk een stuk betaalbaarder geworden, terwijl de welvaart van de gemiddelde Nederlander in de afgelopen decennia gemiddelde flink toegenomen is. Dat betekent dat rieten daken voor een veel groter publiek bereikbaar zijn geworden. En dat is mooi, want met een rietdak ben je verzekerd van een dak dat er luxueus, elegant en modern uitziet. Het oog wil namelijk ook wat. Maar naast het visuele aspect en de relatieve betaalbaarheid van rietdaken, heeft dit type dak nog meer interessante pluspunten voor de kritische consument. Als je een nieuwbouwproject wilt realiseren, is een dak van riet om nog meer redenen een interessante keuze.

Rietdaken zijn daken die uitstekend isoleren

8n de huidige tijd, waarin duurzaamheid en energiebesparing voor veel mensen prioriteiten zijn, bieden rietdaken soelaas. Daken van riet gelden als daken die prima isoleren. Riet houdt namelijk een hoop extra warmte vast op zolder. Hierdoor kun je efficiënter stoken en een hoop extra energie besparen. Logisch om te zeggen dat dit gegeven je uiteindelijk een flinke duit aan een energiekosten kan gaan besparen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor je portemonnee, maar zeker ook voor het milieu! Met een rietdak op je nieuwbouwwoning sla je dus meerdere vliegen in één klap!

Een dakdekker kan jouw rietdak professioneel plaatsen

Tem slotte is het fijne aan een rietdak op je nieuwbouwwoning zetten, dat je dit project kunt uitbesteden aan een professionele dakdekker. Schakel een expert in en je weet zeker dat jouw dak goed, stevig en veilig wordt bevestigd.

Delen