Over ons

Wat als u een dakdekker nodig hebt?

Heeft u last van lekkage omdat uw platte dak versleten is of omdat het niet professioneel gelegd is, dan heeft u een dakdekker nodig. In dit blog kunt u informatie vinden over alles wat met dakdekkers te maken heeft. Waar kunt u een goede dakdekker vinden? Waar moet u op letten bij het selecteren van een dakdekker? Is het verstandiger om met een ZZP-er in zee te gaan of kunt u beter een dakdekkersbedrijf in de arm nemen? En wat zijn uw rechten als het werk niet goed uitgevoerd wordt? Op deze en andere vragen kunt u in dit blog antwoorden vinden. Tevens kunt u uw ervaringen met dakdekkers delen en u kunt meedoen in discussies.

Zoeken

Categorie├źn

Recente artikelen

Wat als u een dakdekker nodig hebt?

Wat te doen bij een daklekkage?

by Donald Martinez

Heb jij een lekkage aan het dak? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Als je dit niet doet of te lang wacht, heb je de kans dat de lekkage vervelende vervolgschade aanricht. Lees snel verder om er achter te komen hoe je een lekkage aan jouw dak herkent en kunt verhelpen.

Direct actie bij lekkage

Het eerste dat je doet bij een lekkage aan het dak, is snelle maatregelen nemen om waterschade te beperken. Door snel te handelen, vergroot je de kans dat vervolgschade beperkt wordt. Het lekkende water vang je op met emmers of dekens. Breng ook je spullen in veiligheid voordat je op zoek gaat naar de plek waar de daklekkage ontstaan is.

Lekkage opsporen

Een lekkage aan het dak valt te herkennen aan leksporen op je plafond of langs de muren. Het opsporen van de lekkage klinkt vaak makkelijker dan dat het is. Water valt namelijk maar zelden recht naar beneden. Vaak heeft het water al flink wat meters afgelegd door je dakconstructie, waardoor het lek zich niet rechtstreeks boven de leksporen hoeft te bevinden. Je kunt het beste een kijkje nemen op het dak om de lekkage op te sporen. Zie je hier gebreken, zoals bijvoorbeeld scheefliggende of kapotte dakpannen? Ook kan de lekkage afkomstig zijn van gebreken bij een koepel op het dak of bij de gevelaansluiting met de buren. Het is niet ongevaarlijk om het dak op te gaan. In veel gevallen is het daarom verstandig om een expert in te schakelen die de oorzaak van de lekkage voor je opspoort. Deze kan de daklekkage op een veilige manier opsporen en direct de conditie van jouw dak bepalen en met een passende oplossing komen.

Hulp van een loodgieter

In het geval van een lekkage aan het dak kan een loodgieter de dakbedekking helemaal nalopen en controleren op slijtage in de vorm van barstjes en scheurtjes. Het vocht sijpelt vaak naar binnen via dergelijke slijtage aan het dak, met ellendige waterschade tot gevolg. De loodgieter beschikt over speciale apparatuur. Hierdoor is het achterhalen van de bron van een lekkage vaak erg simpel. Daarnaast is het een optie om de loodgieter eens per jaar naar de dakbedekking te laten kijken, om zo schade voor te zijn.

Lekkage melden bij verzekeraar

Voordat je aan de slag gaat met het oplossen van het lek, dien je de opstal- en/of inboedelverzekeraar op de hoogte te brengen van het lek. Over het algemeen wordt schade aan het dak gewoon gedekt, onder de belangrijke voorwaarde dat het lek buiten jouw schuld om is ontstaan. Maak foto's en filmpjes van de lekkage om onenigheid met de verzekeraar achteraf te voorkomen.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Garant Dakbedekkingen BV.

Delen