Over ons

Wat als u een dakdekker nodig hebt?

Heeft u last van lekkage omdat uw platte dak versleten is of omdat het niet professioneel gelegd is, dan heeft u een dakdekker nodig. In dit blog kunt u informatie vinden over alles wat met dakdekkers te maken heeft. Waar kunt u een goede dakdekker vinden? Waar moet u op letten bij het selecteren van een dakdekker? Is het verstandiger om met een ZZP-er in zee te gaan of kunt u beter een dakdekkersbedrijf in de arm nemen? En wat zijn uw rechten als het werk niet goed uitgevoerd wordt? Op deze en andere vragen kunt u in dit blog antwoorden vinden. Tevens kunt u uw ervaringen met dakdekkers delen en u kunt meedoen in discussies.

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

Wat als u een dakdekker nodig hebt?

Hoe vind je de beste dakdekker?

by Donald Martinez

Je hebt vele opties al het gaat om dakbedekking en de installatie van jouw ideale dakbedekking. Het vinden van een goed dakdekkersbedrijf is daarmee ook cruciaal. Wil jij weten waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste man voor de klus? In dit artikel lees je handige tips voor het zoeken naar de beste dakdekker voor jouw woning.

Zoek naar ervaring
Om te beginnen helpt het om een dakdekkersbedrijf te zoeken die ervaring heeft in het vak. Terwijl elke professional ergens een start moet maken, hebben nieuwe dakdekkers enig voordeel dat ze een tijdje bij een ervaren aannemer kunnen werken voordat ze op eigen houtje vertrekken. Om deze reden heeft elk gerenommeerd dakdekkersbedrijf zoals bijvoorbeeld Installatiebedrijf JC Kersbergen BV verschillende professionals met jarenlange ervaring in het veld. Als een bedrijf nieuw is en geen doorgewinterde veteraan in dienst heeft, is dat een rode vlag die je niet moet negeren.

Overweeg materialen
Daken zijn er in veel verschillende vormen en variëteiten. Zo zijn er daken die bedekt zijn met dakpannen, maar ook pittoreske huizen die een rieten dak hebben. Ook zijn er andere materialen als dakbedekking gegroeid in populariteit, deze kunnen wat meer gespecialiseerde opleiding of kunde vereisen. Het installeren van een metalen dak, bijvoorbeeld, is een vrij eenvoudig proces, maar keramische tegels of houten shakes vereist een andere training. Leien daken zijn zeer moeilijk te kopen op en kan vaak beschadigd raken tijdens de installatie en reparatie, wat betekent dat alleen ervaren professionals die kennis hebben op dat gebied moeten proberen om ze te installeren. Denk goed na over het dakbedekkingsmateriaal dat je wilt en zorg ervoor dat de aannemer die je inhuurt het juiste expertise en opleidingsniveau heeft.

Feedback van klanten controleren
Een goede manier om de juiste aannemer te vinden die jouw dak kan bedekken, is door de ervaringen van andere klanten te lezen. Zo ontvang je een kijkje in hoe ze te werk gaan, wat het resultaat is en wat anderen vonden van hun service. Je kunt vaak op de website van het dakdekkersbedrijf ervaringen lezen, maar maak ook gebruik van social media. Op deze pagina's kun je soms nog meer reviews tegenkomen. Kijk niet alleen naar het resultaat van het dak, maar ook wat de klanten schrijven over de samenwerking. Dit is vaak net zo belangrijk.

Een nieuw dak laten plaatsen is vakwerk. Het is vaak best persoonlijk hoe iemand zijn of haar dak visualiseert. Zorg er daarom voor dat je de juiste aannemer kunt vinden die het beste dak voor jouw woning kan realiseren.

Delen